School of Storytelling

Serie #1

Storytelling Essentials

Mooi man. Lekker kort.

Pak jij de popcorn?

Les #1

Wat is Storytelling?

Laten we beginnen bij het begin. Bijna elke Storytelling training begint met dit cliché plaatje. Hier leer je wat storytelling is, welke ongekende kracht het heeft én leer je ook vooral wat het niet is..  

Les #2

Science of Storytelling

Er wordt genoeg onderzoek gedaan naar het effect van een goed verhaal. In deze les leer je hoe storytelling in het brein werkt en wat dit met het publiek doet. 

 

Les #3

Hoe breng jij mensen in beweging?

Er zijn slechts twee manieren om mensen te bewegen. En slechts één van de twee zorgt ook voor een betere relatie met je doelgroep… In deze les leer je de kunst van beïnvloeden. 

 

Les #4

Het Storytelling Effect

Nu we weten hoe het werkt is het ook wel handig om te weten waarom het werkt. In deze les leer je het Storytelling Effect. 

 

 

Les #5

De kunst van weglaten...

Wat je laat zien is net zo belangrijk als wat je weglaat. In design, in copy, in je plot of in je compositie herken je dat direct! Maar wat laat je weg zodra alles wat je zegt belangrijk is? 5+?=10 

Les #6

Audience First Storytelling.

Dit lijkt de grootste open deur van deze serie. Toch is het een broodnodige les. In deze les leer je hoe je jouw doelgroep centraal zet in je verhaalontwerp. 

 

Les #7

De klassieke les, die niet mag ontbreken.

Elke storyteller maakt gebruik van het verbeeldingsvermogen van haar publiek. En daar gebruiken deze klassieke regel voor. In deze les leer je hoe je jouw publiek meeneemt naar een andere wereld…

Les #8

Structuren, plots en helden op reis.

We houden allemaal van nieuwe dingen. Maar we zijn nóg gekker op wat we al kennen. Zo werkt dat ook met verhalen. Deze les wordt gehaat door elke creatief en is juist perfect voor elke marketeer.. 

Les #9

De 7 elementen van een sterk verhaal.

We weten nu wat een verhaal is. Maar wat maakt een goed verhaal? Hier vind je zeven elementen die ik altijd zou willen terugzien in een sterk verhaal.  

Les #10

Wat is Brand Storytelling?

Of jij nu werkt aan een Personal Brand, een onderneming of een afdeling binnen een corporate. Iedereen is een merk. Jij bent bezig met beïnvloeden en bewegen. Hoe zorg jij ervoor dat je vlot to the point komt (en dat mensen je ook snappen)?  

School of Storytelling

 

Alles wat jij nodig hebt om jouw merk te laten shinen.

Krijg alle lessen automatisch toegestuurd, zodra ze live komen! 

(Ja! – ook dit is gratis!)

Story Sprint is onderdeel van de Creators Club

School of Storytelling

FAQ’s

Voorwaarden

Privacy

© Story Sprint 2017-2020. Trademarks zijn eigendom van de respectievelijke eigenaren.